Licenties

Wat is een licentie

li•cen•tie (de; v; meervoud: licenties)patent, verlof; vergunning(sbewijs)

Een licentie wordt (gebruikelijk) verleend door een auteur, tekenaar en/of intellectueel eigenaar, ook wel de licentiegever genoemd. Vaak wordt een licentie voor een bepaalde tijd, tegen een bepaalde vergoeding en aan de hand van richtlijnen uitgezet door de licentiegever. Het gebruik van een licentie stelt de licentienemer in de gelegenheid het intellectueel eigendom van de auteur te gebruiken op bijvoorbeeld producten of in te zetten bij een promotionele activiteit. Een licentie (ook wel "property" genoemd) kent vele vormen, zoals;

Art & Design
Beroemdheden
Brands
ontstaan vanuit bestaande mode merken of drankmerken
Characters
properties uit films, tv series, apps, videogames en/ of stripboeken
Entertainment
Fashion
Lifestyle
lifestyle merken ontstaan uit of door Home decoration producten
Publishing
Sport Events
ontstaan vanuit sport evenementen

Veel zaken lenen zich om als licentie gebruikt te worden.

Licenties zijn in diverse categorieën te vergeven, namelijk;

  • Merchandise
  • Media (TV/ Film/ audio)
  • Publishing
  • Syndication
  • Promoties

Waarom een licentie?

Het toevoegen van een licentie aan een product kan van toegevoegde waarde zijn. Al decennia lang gebruiken producenten licenties om extra inkomsten te genereren. Een licentie is herkenbaar en vertaald onze smaak, geloof, stijl enz.

Licenties worden gebruikt om bestaande producten te onderscheiden, doelgroepen te bereiken of zelfs nieuwe doelgroepen te benaderen. Een handige tool dus.

Vooral in deze uitdagende tijd kan het gebruik van licenties dat bieden wat een producent of retailer zoekt om zich te onderscheiden van de rest en mensen voor zich te winnen.

Waarom BN Licensing?

BN Licensing biedt, naast de rechten van diverse soorten properties, ruim 40 inmiddels, ook complete begeleiding tijdens het verdere proces. Van ontwerp tot uiteindelijk product in de winkel en zelfs daarna staan wij paraat om u te begeleiden, adviseren en informeren met betrekking to licenties en het gebruik daarvan.

Met 47 jaar ervaring op zak, groot enthousiasme en kennis van zowel properties als consumenten markten op wereldwijd niveau, kunnen wij met overtuiging zeggen dat we van in staat zijn om, samen met u, de best mogelijke resultaten te behalen.

Ons team bestaat uit oud gedienden en vers talent, allen zich ervan bewust dat deze uitdagende tijd vraagt om innovatieve en creatieve methode/ ideeën. We streven naar transparantie en het continue innoveren en inspelen op de markt en het zoeken naar de perfecte match voor merk en klant.