Alcon Entertainment geanimeerd met GARFIELD

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Financierings- en productie bedrijf Alcon Entertainment heeft de exclusieve rechten verworven voor een geanimeerde film gebaseerd op het iconische stripverhaal "Garfield". Dit is aangekondigd door de mede- oprichters en co- Chief Executive Officers van Alcon, Broderick Johnson en Andrew Kosove.

Alcon heeft de rechten verworven van de maker van de Garfield comic-serie en het merk, Jim Davis. Jim Davis blijft tevens als uitvoerend producent betrokken bij de film. Alcon 's doel is om uiteindelijk een franchise van geanimeerde Garfield speelfilms weg te zetten.

Cartoonist Jim Davis, de geestelijk vader van de Garfield strips, liet de strip debuteren in juni 1978. Vanag dat moment werd het dagelijks leven van de cynische en lui oranje kat en de interactie met zijn eigenaar Jon Arbuckle en mede huisdier Odie, de lieve hond, wereldwijd gevolgd.

John Cohen, producent van de veelgeprezen box office hits als de Despicable Me franchise en de aankomende animatiefilm Angry Birds, bracht het project naar Alcon. Cohen is samen met Steve Wegner aangesteld als producent door de Alcon opdrachtgevers Kosove en Johnson. Bridget McMeel is samen met Jim Davis aangesteld als uitvoerend producent.

Jim Davis citaat: "Ik ben zo onder de indruk van de kwaliteit van de animatie en verhalen die uit Hollywood komen de laatste tijd dat ik niet kan wachten om in productie te gaan met dit geweldige team dat Alcon heeft samengesteld."

Garfield verscheen oorspronkelijk in 41 kranten, maar het succes en de onmiddellijke populariteit maakte het een van de snelst groeiende strips van alle tijden. Inmiddels is de strip te zien in 2580 kranten en tijdschriften, met een geschat lezerspubliek van 260 miljoen. Garfield houdt momenteel het Guiness Book of Records record voor meest syndicated stripverhaal in de wereld.

Lees 1060 keer