Financierings- en productie bedrijf Alcon Entertainment heeft de exclusieve rechten verworven voor een geanimeerde film gebaseerd op het iconische stripverhaal "Garfield". Dit is aangekondigd door de mede- oprichters en co- Chief Executive Officers van Alcon, Broderick Johnson en Andrew Kosove.

Alcon heeft de rechten verworven van de maker van de Garfield comic-serie en het merk, Jim Davis. Jim Davis blijft tevens als uitvoerend producent betrokken bij de film. Alcon 's doel is om uiteindelijk een franchise van geanimeerde Garfield speelfilms weg te zetten.

Cartoonist Jim Davis, de geestelijk vader van de Garfield strips, liet de strip debuteren in juni 1978. Vanag dat moment werd het dagelijks leven van de cynische en lui oranje kat en de interactie met zijn eigenaar Jon Arbuckle en mede huisdier Odie, de lieve hond, wereldwijd gevolgd.

John Cohen, producent van de veelgeprezen box office hits als de Despicable Me franchise en de aankomende animatiefilm Angry Birds, bracht het project naar Alcon. Cohen is samen met Steve Wegner aangesteld als producent door de Alcon opdrachtgevers Kosove en Johnson. Bridget McMeel is samen met Jim Davis aangesteld als uitvoerend producent.

Jim Davis citaat: "Ik ben zo onder de indruk van de kwaliteit van de animatie en verhalen die uit Hollywood komen de laatste tijd dat ik niet kan wachten om in productie te gaan met dit geweldige team dat Alcon heeft samengesteld."

Garfield verscheen oorspronkelijk in 41 kranten, maar het succes en de onmiddellijke populariteit maakte het een van de snelst groeiende strips van alle tijden. Inmiddels is de strip te zien in 2580 kranten en tijdschriften, met een geschat lezerspubliek van 260 miljoen. Garfield houdt momenteel het Guiness Book of Records record voor meest syndicated stripverhaal in de wereld.

De Betty Boop x Supreme collectie is binnen no time uitverkocht dankzij de aandelen van celebrities in social media.

Een nieuwe fashion samenwerking tussen Betty Boop en NYC streetwear merk Supreme is pas net gelanceerd en delen van de nieuwe collectie zijn al bijna uitverkocht. Dit mede dankzij beroemdheden die hun foto's op Instagram hadden gedeeld. Bijvoorbeeld King Kylie Jenner, reality tv-ster en pop-icoon du jour, deelde haar Betty Boop Satin Club Jacket ($ 248) op Instagram.

De nieuwe collectie bestaat uit zes items - satijnen bomberjasjes, raglans, rayon-shirts, denim hoedjes, overhemden en speldjes.

De collectie is wordt verspreid geleverd gedurende het voorjaar en is verkrijgbaar bij alle Supreme retail locaties over de hele wereld en online.

Klanten ontvangen een matchende sticker bij hun aankopen in de winkel.

Binnen enkele uren na het plaatsen van de satijnen jasjes online, werd de inventaris van de site gemarkeerd als 'uitverkocht'. Ongetwijfeld geholpen door de fotoshoot van campagne fotograaf Terry Richardson, die de shoot met supermodel Bella Hadid verzorgde.

Bella deelden zelf ook wat van de foto's, met als resultaat dat de mode pers er ongelooflijk snel bij was.

Een van de best bewaarde geheimen in-de parfumindustrie werd onthuld op 2 maart - de lancering van de unieke Jean Paul Gaultier Popeye en Betty Boop Eaux Fraîches geuren voor de zomer van 2016. Ontwikkeld onder licentie van King Features, creëerde Jean Paul Gaultier originele character- based ontwerpen voor de iconische parfums "Classique" (Betty Boop) en "Le Male" (Popeye) en het klassieke blik verpakking.

Jean Paul Gaultier plaatste al een digitale teasers tijdens de Paris Fashion Week op social media (# BettyLovesJPG en # PopeyeLovesJPG) en op strategisch geplaatste affiches; het Gaultier team onthulde meer informatie op een exclusieve party boot op de Seine. Begeleid door een uitgebreide point-of-purchase branding en promotie, waaronder unieke premiums en GWP. De geuren zullen exclusief beschikbaar zijn in Frankrijk bij de Nocibé en Marionnaud parfumerie ketens vanaf 15 maart. Vervolgens zullen ze ook wereldwijd online worden verkocht vanaf april en verder, evenals wereldwijd in de top warenhuizen en parfumerieën.

"We zijn erg blij om samen te kunnen werken met een dergelijk creatief talent", aldus Cathleen Titus, vice-president, internationale licenties voor King Features. "Jean Paul Gaultier begrijpt echt het DNA van onze personages en hoe dat te vertalen naar een perfect design." King Features is de exclusieve wereldwijde licentie-agent voor Betty Boop en werkt nauw samen met Fleischer Studios. Het in New York City-gebaseerde onderdeel van Hearst Holding is tevens de eigenaar van het Popeye merk.

Het Gaultier team beschrijft de combinatie van Betty Boop en Popeye als "een match made in heaven" tussen een pin-up girl en een sailor man. Mais bien sûr!

De deal is opgezet door King's licentieagent uit Frankrijk, Biplano. Goed gedaan!

Met trots kunnen wij aankondigen dat Shaun het Schaap is genomineerd voor een Oscar!

Shaun het Schaap de Film heeft een nominatie te pakken in de categorie "best animated film".
Maak je borst maar nat Hollywood, want de Kudde is onderweg!

De Oscar nominatie volgt in een serie aan nominaties deze maand. Een greep uit de nominaties tot dusverre:

 • The Golden Globes 2016: NOMINATIE Animated feature film
 • Annie Awards 2016: NOMINATIE Best Animated Feature
 • Annie Awards 2016: NOMINATIE Outstanding Achievement for Writing in an Animated Feature
 • Annie Awards 2016: NOMINATIE Outstanding Achievement for Production Design in an Animated Feature
 • Annie Awards 2016: NOMINATIE Outstanding Achievement for Directing in an Animated Feature
 • Annie Awards 2016: NOMINATIE Outstanding Achievement for Editorial in an Animated Feature
 • Broadcast Film Critics 2016: NOMINATIE Best Animated Feature Film
 • London Critics Circle Film Awards 2016: NOMINATIE Breakthrough Filmmaker
 • The Toronto Film Critics Association 2015: WINNAAR Best Animation feature
 • BAFTA Film 2016: NOMINATIE Best Animated Feature
 • Visual Effects Society Awards 2016: NOMINATIE Outstanding Created Environment in an Animated Feature
 • British Animation Awards 2016: NOMINATIE Best Longform Animation

Bamford Watch Department en de LA designer Dr. Romanelli hebben hun nieuwste versie van de Rolex Yachtmaster onyhuld.

In dit eerbetoon aan King Feature’s geliefde Popeye franchise, in het twee kleurig grijspallette hebben zij het iconische character in full color in het center geplaats.

BWD’s krasbestendige Military Grade Titanium Coating zorgt ervoor dat deze limited edition kleuren een levenslange houdbaarheid hebben. Beperkt tot slechts 29 stuks is de final Dr. Romanelli x Bamford Watch Department “Popeye” Yachtmaster nu te bestellen via de webwinkel en geselecteerde retailers.

Dit jaar zal Sony de harten winnen van een nieuwe generatie aan fans, met een vernieuwde, geheel vrouwelijke casting, betreffende de klassieker Ghostbusters. De film zal vanaf juli 2016. in de bioscopen te zien zijn.

Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Cecily Strong en Leslie James stappen in de rollen die wereldberoemd zijn gemaakt door comedy iconen Dan Aykroyd, Bill Murray en Harold Ramis. De re-imagining van het Ghostbusters team wordt aangevuld met een nieuwe missie, nieuwe geesten en een nieuwe schurk. De verfrissende nieuwe uitvoering zal een breder publiek trekken en zorgen voor een hogere aantrekkingskracht bij vrouwen. De nieuwe film in deze geweldige franshise biedt eveneens ongelooflijk veel mogelijkheden tot uitbreiding in de toekomst

Het Ghostbusters logo blijft één van de meest bekende beelden ter wereld, met 96 procent herkenbaarheid onder consumenten in de leeftijdscategorie 13 - 54 jaar. Ook wanneer de orginele film, het vervolg of de animatie serie uit 1997 niet is gezien, weet men het correcte antwoord op de vraag: "Who you gonna call?" .... "GHOSTBUSTERS!"

De Ghostbusters franchise blijft levellen met consumenten van over de hele wereld. De muziek, het logo en de Ecto-1 auto zijn iconisch geworden.

Gebaseerd op de evergreen status, is Sony's Ghostbusters op gelijk niveau met bijvoorbeeld Star Wars en The Avengers. Een nieuw productie- collectief, Ghost Corps, zal het Ghostbusters merk naar een volgend niveau gaan tillen. Onder leiding van de originele Ghostbusters regisseur Ivan Reitman, zal Ghost Corps manieren onderzoeken om de franchise verder uit te breiden, bijvoorbeeld door middel van extra content, waaronder een tweede film geland voor release in 2018, en het potentieel om de franshise uit te brengen op televisie en in te zetten voor digatale doeleindes.

Producten staan gepland binnen alle grote categorieen, zoals video games, costumes, toys, collectibles, consumer packaged goods, apparel, publishing en mobile. Aangezien de klassieke elementen uit de film franchise, denk hierbij aan de Ecto-1, Slimer, Stay Puft Marshmallow Man, proton packs en PKE meters, een belangrijk onderdeel van het succes zijn, zullen deze eveneens hun opwachting maken in de nieuwe film. De licensing strategy is daarom zowel gebaseerd op deze klassieke merchandising als op de productie van geheel nieuwe producten.

Jarenlange partners als Mattel en LEGO zullen doorgaan met het produceren en uitbrengen van collector items gebaseerd op de orginele film. Daarnaast zullen deze partijen nieuwe producten, collectibles, actie figuren voertuigen en role play spellen uitbrengen. Funko, die momenteel al Pop! Vinyl figures produceert, zal een nieuwe productlijn op de markt brengen tegelijk met de release van de nieuwe 2016 film.

Gaming zal een belangrijk deel uitmaken van het Ghostbusters licentie programma. De orginele video game van Ghostbusters, gemaakt door Activision, featured voice-overs van de cast uit de orginele film en diende als een uitbreiding op de verhaallijn uit de orginele film.

Apparel licensing, altijd al een belangrijk onderdeel binnen het Ghostbusters programma, zal het contract met Mad Engine voortzetten. Mad Engine maakt onder andere jongens en meisjes t-shirts. Daarnaast is Hybrid aangewezen als master licensee voor mass market apparel betreffende de nieuwe film.

Rubie's Costume Co. maakt al 10 jaar deel uit van het geweldige licentieprogramma van Ghostbusters, met onder andere kostuums voor kinderen, volwassenen en voor huisdieren, gebaseerd op de orginele Ghostbusters film en zij zullen nu gaan uitbreiden met kostuums gebaseerd op de nieuwe film en met Ghostbusters thema decoratie voor Halloween.

Een collectie aan accessories, waaronder backpacks, portemonnees, boodschaptassen en weekendtassen zal komen van Fab Starpoint. Hypnotic Hats zal een lijn aan beenmode en hoofdmode uitbrengen.

Publishing behoord eveneens tot een belangrijk onderdeel van het licentie-plan. Het officiele boek: Ghostbusters: The Ultimate Visual History, zal uitkomen rondom de het uitkomen van de film. Het boek zal de wereld van de eerste twee films tonen en aanvullen met zeldzame beelden van achter de schermen. Daarnaast zal er in het boek diepgaand commentaar van de cast en de crew te lezen zijn. Sony werkt eveneens samen met Tor boeken voor een novell, IDW voor stripboeken en Running Press voor collectible mini boeken die unieke elementen voor verzamelaars zal bevatten. Een wereldwijd bereik in publishing.

In een partnership met Cryptozoic, zal Sony, voor het eerst in 30 jaar, een officieel gelicenseerd Ghostbusters bordspel uitbrengen. Mattel zal volgen met een bordspel gebaseerd op de nieuwe film van 2016 en zich richten op een jonger publiek.

De magie van Ghostbusters zit hem in het feit dat er voor iedereen wel iets is. Ghostbusters zijn empowering. Iedereen kan een Ghostbuster zijn en vechten tegen zijn angsten voor spoken.

Vlierwerf 5 N
4704 SB Roosendaal
Postbus 32
4700 AA Roosendaal
+31 88 77 345 00
+31 88 77 345 40
WWW.BNLICENSING.COM
© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved.

Sony Pictures Animation heeft vandaag aangekondigd dat Hotel Transylvania 3 onderweg is! De derde film in de animated franchise zal in de bioscopen draaien vanaf Septemer, 2018.

De eerste film van Hotel Transylvania, uitgekomen in 2012, werd aangepakt door Genndy Tartakovsky, de maker van onder andere animatie series als “Dexter’s Laboratory” en “Samurai Jack”. De film behaalde meer dan $350 miljoen in de wereldwijde box office. Het vervolg, de recent verschenen Hotel Transylvania 2, haalde zelfs betere cijfers en staat nu al op meer dan $373.6 miljoen. Hotel Transylvania 2 staat deze week zelfs genoteerd als de nummer 4 in de domestic box office, ondanks dat de film al 6 weken draait.

Het is nog niet bekend of de volledige voice cast terug zal keren in Hotel Transylvania 3. De tweede film featured de stem talenten van Adam Sandler, David Spade, Steve Buscemi, Kevin James, Keegan-Michael Key, Molly Shannon, Jon Lovitz, Andy Samberg, Selena Gomez, Fran Drescher en Mel Brooks. Tartakovsky, heeft echter aangegven dat hij denkt niet terug te keren als director van de derde film.

Hotel Transylvania 2, die nu in de bioscopen draait, liet zien hoe Mavis (Gomez) en Jonathan (Samberg) trouwde en hun eerste baby kreeg. Ondanks dat de home video release datum nog niet bekend is, kan de film via preorder worden besteld op onder andere Amazon.

Deze november lanceert de iconische Australische retailer Peter Alexander een nieuwe Wereldtour campaggne, featuring een collectie met Popeye the Sailorman en Olijfje.

In de collectie zijn zeemans strepen en old-school tattoo iconography verwerkt in een geweldige mix tussen Peter Alexander’s fun & sweet handelsmerk met Popeye’s zeemans reizen over de wereld.

De collectie, bestaande uit heren- en dames kleding, juniors en baby's, is vanaf nu beschikbaar op www.peteralexander.com.au, bij de winkels van Peter Alexander en bij de re-sellers in de prijsklasse van $39.95-$89.95.

De wereldbekende characters zijn officieel gelicenseert door de merkeigenaar King Features, middels een overeenkomst met de New York City vestiging van de Australische agent Merchantwise, gevestigd in Victoria.

OVER POPEYE
Vanaf zijn eerste verschijning in de comic strip THIMBLE THEATER in 1929, is Popeye uitgegroeid tot een van de meest herkenbare pop iconen in de wereld. Een absolute powerhouse in de entertainment en merchandising. Het publiek viel direct voor de charmes van deze good-guy en zijn vrienden. Popeye is uitgegroeid van cartoon en comic hero naar een Internationaal fenomeen.

OVER PETER ALEXANDER
Peter Alexander is al 25 jaar de Austrlische ‘Pyjama Koning’. Vanaf het begin is de nachtkleding van Peter Alexander een doorslaand succes en hij heeft daarmee een trouwe klantenkring opgebouwd die hebben bijgedragen aan het succes van het merk. Bekende namen als Kylie Minogue, Salma Hayek, Toni Collette, Nicole Richie, de zusjes Hilton en Lady Gaga behoren tot deze klantenkring. In iedere collectie zien we een klein mooi Teckeltje terug, Penny. Dit was het geliefde huisdier van Peter en is nu de ambassadeur van het merk.

King Features Syndicate brengt klassieke merken zoals Popeye, Betty Boop, Flash Gordon, Phantom en anderen naar het digitale tijdperk met een reeks nieuwe licentieovereenkomsten.

De huidige digitale partners Zynga, Scientific Gaming and Dragonplay heeft de basis gelegd in het digitale tijdperk en nu is King Features van plan om de merken verder uit te breiden met nieuwe sociale games, social media integratie, virtuele gokautomaat spelletjes, messaging app integraties en nog veel meer...

In 2016, zal Zoobe Messaging geanimeerde 3D Popeye avatars voor mobiele apps en messaging-diensten lanceren. Deze deal is opgezet door BN Licensing BV. Fashion UK heeft onlangs een Betty Boop-geïnspireerde dress-up game in het Verenigd Koninkrijk en de VS uitgebracht en Boluga lanceert dit najaar een Flash Gordon mobile game in een tal van markten en talen over de hele wereld. Deze zomer heeft European Games Group al in-game aankopen in de “Hero Zero” MMO game gelanceerd, met onderandere virtual goods, kostuums en accessoire van Flash Gordon. Binnenkort zal een collectie van The Phantom volgen. Ook zal zal Walkinglife Media dit najaar Popeye geanimeerde computer em mobile games in China lanceren.

In Japan, heeft Dena virtuele Betty Boop goods gedebuteerd, welke kunnen worden aangekocht binnen zijn Mobage social networking service. Web Marketing Japan lanceert Popeye en Betty Boop smartphone decoraties en een smartphone applicatie software voor Facebook graphics, terwijl Sammy Networks Popeye en Olijfje mobiele pachinko games gaat lanceren. M-Up zal daarnaast gebruik gaan maken van Betty Boop en Popeye voor de bezorgdiensten voor NTT DoCoMo klanten. Vocal in-character inquiry responses, screen decorations, flash animation en smartphone screen icons maken onderdeel uit van deze dienst.

King Features onderzoekt ook manieren om de characters te introduceren aan een jongere generatie van digitale gebruikers via een partnership met Kuboo, een door ouders goedgekeurde social networking site, welke is gericht op veilig en gezond entertainment en internet gebruik voor kinderen. King Features en Kuboo werken samen om premium content voor de site te maken met Popeye en een nieuwe virtuele wereld genaamd Goon Island. Momenteel is Goon Island in ontwikkeling en deze zal gaan beschikken over Popeye-thema games en virtuele items zoals kleding, meubels en decoraties.

"Digital products enable us to reach the largest audience possible with a variety of offerings that allow us to create unique experiences that make our brands relevant across generations,", zegt Jarred Goro, manager Noord-Amerikaanse licentie, King Features. "Our goal is to find the right digital product for each demographic that will most effectively showcase our iconic characters."

Sportieve aspecten

De route

Van zaterdag 2 juli tot zondag 24 juli 2016 zal de 103de editie van de Tour de France gereden worden. De totale route bedraagt 3.519 kilometer, verdeeld over 21 etappes.

9 vlakke etappes
1 heuvel etappe
9 berg etappes inclusief 4 top finishes (Andorre Arcalis, Mont Ventoux, Finhaut-Emosson et Saint-Gervaix Mont Blanc)
2 individuele tijd ritten
2 rust dagen

Kenmerkende aspecten van de race

GRENZEN
De 103e editie van de Tour de France zal drie buurlanden aandoen: Spanje, Andorra en Zwitserland.

TIME-TRIALS
Individuele tijdritten zijn terug in een modern 2016 jasje. Totaal 54 kilometers, verdeeld in twee segmenten: 37km tussen Bourg-Saint-Andéol (etappe 13) en La Caverne du Pont-d’Arc / 17km tussen Sallanches en Megève (etappe 18).

BONUSSEN
Terug sinds 2015 na zeven jaar afwezigheid: tijd bonussen! Bonussen worden in de normale etappes gegeven en zijn vastgesteld op 10, 6 en 4 seconden voor de drie die het eerst finishen in iedere etappe.

PUNTEN
De groene trui zal als beloning worden uitgereikt aan de leider van het punten klassement. Punten worden gegeven aan de finish van iedere etappe evenals bij de tussensprint bij iedere normale etappe. The Bolletjes trui zal worden gedragen door de beste klimmer. Deze punten worden gegeven op de top van iedere berg en heuvel en op de 4 bergtop finishes (Andorre Arcalis, Mont Ventoux, Finhaut-Emosson and Saint-Gervais Mont Blanc).

16 nieuwe plaatsten en etappe steden

Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont (finish etappe 1)
Saint-Lô (start etappe 2)
Arpajon-sur-Cère (start etappe)
L’Isle-Jourdain (start etappe 7)
Lac de Payolle (finish etappe 7)
Vielha Val d’Aran (start etappe9)
Escaldes-Engordany (start etappe 10)
Bourg-Saint-Andéol (start etappe 13)
La Caverne du Pont-d’Arc (finish etappe 13)
Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux (finish etappe 14)
Culoz (finish etappe15)
Moirans-en-Montagne (start etappe 16)
Berne (finish etappe 16 en start etappe 17)
Finhaut-Emosson (finish etappe 17)
Megève (finish etappe 18 en start etappe 20)
Chantilly (start etappe 21)

Pagina 1 van 6